artikel

Eventsector viert eigen event

Catering

De Oscars van de eventsector zijn weer verdeeld. Dinsdagavond zijn in het World Forum in Den Haag de Gouden Giraffes uitgereikt. Sodexo Prestige leverde een puike prestatie met catering voor maar liefst zo’n 1400 bezoekers.

Eventsector viert eigen event

De uitreiking van de Gouden Giraffes is een jaarlijks terugkerend festijn dat georganiseerd wordt door het vakblad voor de eventwereld High Profile. Dit jaar was de plaats van handeling het World Forum in Den Haag. In’tent Belevingscommunicatie uit Amsterdam won twee maal een Gouden Giraffe. De eerste voor het AmsterdamDiner (die zij samen met Met Service organiseerden) en de tweede in de categorie zakelijke evenementen voor Picnic The Green Challenge.

In de categorie Vermakelijke Evenementen won Xsaga met het Boekverkopersgala voor de Boekverkopersbond. Eventpersonality van het jaar 2008 is Frank Wentink geworden. Het is de eerste keer dat deze prijs werd uitgedeeld. Zo’n 1400 bezoekers uit de eventscene klapten hun handen stuk op hun eigen event.

Vergeten groentenchips

De bezoekers werden verwend door Sodexo Prestige. De vaste cateraar van het World Forum was uitgerukt met 100 man personeel waaronder 25 koks. Manager sales & marketing van Sodexo Prestige, Taco Rietveld (foto), doet verslag. ‘De feestavond was verdeeld over 8 ruimtes. De catering bestond uit klassieke, maar oh zo lekkere gerechten, zoals een broodje kroket. Het werd uitgedeeld in buikbakken.’

Rietveld vervolgt: ‘Na het officiële gedeelte hadden we grote show buffetten met gerechten die ter plekke werden klaargemaakt. Zoals gesneden Gabon Serrano ham, noodles met sate kambing en gnochi met witte asperge punten. Met een ouderwetse snijmachine werd de kalfslende ter plekke gesneden.’

Het werd aangevuld met items zoals een warme wrap (favoriet bij een aanzienlijk aantal bezoekers) en mini bapao. De tafelgarnituur was opmerkelijk: chips van vergeten groenten. Rietveld blijft enthousiast: ‘De bediening droeg tijdens het officiële gedeelte klassieke kleding en daarna feestelijke kleding met kleurige stropdas. Alles was echt fantastisch uitgelicht en overal stond mooi meubilair!’

Filmreportage van High Profile over Gouden Giraffes 2008.

Reportage van zusterblad FZ.

Reageer op dit artikel