artikel

Fair Trade

Catering

Machiel de Boer is mede-eigenaar van Fair Food Company. Een duurzame cateraar die vooral actief is op in- en vooral ook outdoor events. De Boer maakt nogal wat mee in het evenementenseizoen. Vandaag leest u, bij het aflopen van het seizoen, op Missetcatering.nl zijn laatste column.

Fair Trade

Fair Trade

Kernwaarden van ons zijn onder andere eerlijkheid en rechtvaardigheid. Dus waar het kan en moet kopen we Fair Trade in. Helaas hebben we geen tijd om bijvoorbeeld bij koffie boeren zelf in te gaan kopen en kiezen we voor de gemakkelijke weg en kopen het in bij bedrijven die ons beloven een faire prijs te betalen aan hun leveranciers en voor een goede leefomgeving te zorgen. Het valt niet altijd mee de hogere inkoop prijs die wij daarvoor betalen door te berekenen aan onze klanten. Daar wij praktisch geen overheadkosten hebben, hebben we t.o.v. onze collega’s extra speelruimte en lukt het deze faire ingrediënten door te verkopen.

De laatste tijd krijgen we fikse concurrentie uit een hoek van waar je het niet verwacht, of is dat met concurrentie altijd het geval? Regelmatig verzorgen we publiekscatering op muziekfestivals en zien we stichtingen van allerlei pluimage die niet meer flyeren en dergelijke maar de food en beverage als marketing tool omarmd hebben.

Ze delen, gratis of tegen kostprijs, cocktails en snacks uit. Gesteund door vrijwilligers, donateurs en vrienden bij de postcode loterij gaan ze de muziekliefhebbers via catering binnenhalen.

Bewustzijnsvergroting gaat schijnbaar door de maag.

Concreet geven ze dus geen eten aan hulpbehoevenden maar aan festivalbezoekers, die dan vervolgens onze standjes met biologische en faire producten voorbij lopen.

Ik heb wel eens de neiging het podium op te klimmen, de microfoon van de zanger af te pakken en het eens lekker uit te schreeuwen;

Make Trade Fair, ook in Holland!

Reageer op dit artikel