artikel

Karma

Catering

Machiel de Boer is mede-eigenaar van Fair Food Company. Een duurzame cateraar die vooral actief is op in- en vooral ook outdoor events. De Boer maakt nogal wat mee. Tot 1 oktober, als het (buiten)evenementenseizoen er op zit, deelt hij zijn avonturen en overpeinzingen met de lezers van MissetCatering.nl. Deze week: Karma in Duitsland.

Karma

Karma

Op onze catering tochten door Europa komen we op prachtige plekken, ontmoeten interessante mensen en maken we in diepte kennis met allerlei overtuigingen.

Zo koken we al jaren op een groot spiritueel festival in Duitsland dat ongeveer twee weken duurt. Daar bouwen we een mobiele keuken van 150 m2 en een eigen kampement. We wonen tussen onze gasten op een enorm padvindersterrein, wat met onze jonge crew allerlei uitdagingen met zich meebrengt. ’s Avonds bij het kampvuur werd er nogal eens vergeten dat er de volgende dag gewerkt moest worden.

Ik verbaas me er nog steeds over dat er elke morgen voor een paar duizend man een ontbijt uit onze keuken kwam.

Deze groep is veel bezig met Karma en wedergeboorte, wat betekent dat een flink percentage vegetarisch is, volgens de inschrijving 50% van de 4000 aanwezigen. Er kwam een grote dag aan. Trinley Thaye Dorje, de 17e Karmapa van de Karma Kagyu Linie, arriveerde met een aantal monniken uit India, eigenlijk uit Tibet maar de Chinese bezetter is niet echt dol op ze, en wij pakten flink uit.

Landenthema was Italië. Voor de vleeseters een halve zalmmoot met broccoli, en voor de vegetariërs verse pasta’s, verschillende salades en fruit toe. De buffetten gaan open en tot onze stomme verbazing blijken bij de eerste 2000 eters geen vegetariërs te zitten…zalmmoot op en een aantal teleurgestelde gezichten. Blijkbaar werden er vandaag geen Karmapunten geteld.

Na de schrik genoten we van de vleeseters die zaten te genieten van de Fettucini met morieljes, groene tomaat, lente-uitjes en zeekraal, romige saus met tijm, en de Lenteravioli op een bedje van gefrituurde raapselder met rode paprika en Rucola.

Dat hadden we toch weer mooi voor elkaar.

Machiel, www.fairfoodcompany.nl

Reageer op dit artikel