artikel

Keihard werken

Catering

Machiel de Boer is mede-eigenaar van Fair Food Company. Een duurzame cateraar die vooral actief is op in- en vooral ook outdoor events. De Boer maakt nogal wat mee. Tot 1 oktober, als het (buiten)evenementenseizoen er op zit, deelt hij deelt zijn avonturen en overpeinzingen met de lezers van Misset Catering.nl.

Keihard werken

Keihard werken

Een van de (vele) redenen dat ik eventcateraar ben geworden is dat de omzet en de werkdruk niet constant is. Pieken met grote evenementen in de zomer en relaxen in de winter. Keihard werken en nog harder ontspannen. Tijdens de rustige periode is er dan extra tijd voor mijn gezin en vrienden. En zo is het ook begonnen.

Ik heb kantoor aan huis wat een constante gezellige drukte met zich meebrengt en veel contacturen met mijn dochters van 10 en 13 jaar. Ik ben er veel voor ze en ze zien me ook veel en hard aan het werk. Het goede voorbeeld. Als je hard werkt kun je iets van je leven maken.

Dat heeft er tot nu toe toe geleid dat de oudste nooit een eigen bedrijf wil en gokt op tennisster / zangeres en dat de jongste me wel wil helpen maar dit heeft volgens mij voornamelijk met haar liefde voor eten te maken.

Een aantal jaren geleden zijn we met onze ideeën de Nederlandse markt op gegaan, daarvoor waren we voornamelijk in Duitsland actief. Waar alles groter is, inclusief het bewustzijn waar het eten aangaat. Volgens leveranciers in Duitsland is er slechts één criterium waaraan volgens de Nederlander voedsel moet voldoen; het moet goedkoop zijn.

Wij zien dat nu veranderen, gelukkig. Mensen worden zich bewust van het feit dat wat je eet, je lichaam ingaat, met alle gevolgen van dien. Het bedrijfsleven ziet dat nu ook en bestookt met ons met vele opdrachten, maar wel kleiner dan de projecten waar we in Duitsland mee begonnen zijn. Het hele bedrijf verandert, meer opdrachten maar kleiner in volume.

En wat nu…dat keihard werken is er nog. Maar het nog harder ontspannen is er niet meer bij.

Daar ga je met je goede voorbeeld.

Machiel, www.fairfoodcompany.nl

Reageer op dit artikel