artikel

Logboek: ‘De kop is er af

Catering

Catering (en meer!) op een cruiseschip van 18.000 ton. Het nieuwe partycateringbedrijf On Board, On Shore gaat die uitdaging aan. Manager Marc Schats houdt op verzoek van Misset Catering tot en met de exploitatie in maart 2008 start een logboek bij. In de eerste aflevering: De kop is eraf.

Logboek: ‘De kop is er af

Mijn chambre d’hôte heeft zojuist weer plaats gemaakt voor het kantoor aan de willemskade. Pain au chocolat heet vanaf vandaag bij Atlantic weer witte pistolet met oude kaas. Inbox, agenda, post en collega’s de hand geschud. Gelukkig blijkt dat 20 graden Celsius in Rotterdam wel degelijk aangenaam kan zijn. Om weer helemaal in the mood te komen – tevens een briljante tip voor de sceptici onder ons – heb ik vanmorgen een bezoek gebracht aan de Kop van Katendrecht. Wat schetst mijn verbazing als de 600 parkeerplaatsen inclusief bomen en lantaarns al grotendeels gerealiseerd zijn? De bedrijvigheid aan de kade, waar de contouren van de entree zienderogen zichtbaar worden, is voor mij de perfecte impuls om de draad weer op te pakken.

Mocht u ook net terug zijn van vakantie en de introductie van deze column gemist hebben, onderwerp is de ss Rotterdam. Ze is 228,12m lang, 28,65m breed en het topdek ligt 29,66m boven de waterlijn. In het stoomschip werd 18.000 ton staal, 200 ton aluminium en 29 houtsoorten gebruikt. Het magnifieke cruiseschip en voormalig trots van de Holland Amerika Lijn komt maart 2008 thuis in Rotterdam. Als één van de partners aan boord richt On Board On Shore Catering zich op de exploitatie van ‘de Rotterdam’ als congres-, theater- en evenementenlokatie.

Maart staat zo voor de deur en illustratief daarvoor zijn het aantal aanvragen voor boekingen medio 2008. Branchegenoten uit de congreswereld zijn natuurlijk gewend om één a twee jaar vooruit te kijken en het eerste definitieve congres is dan ook al binnen. Ik had hier met liefde het congres bij naam genoemd maar ik denk dat de deelnemers het eerst recht hebben op die primeur. Als debuterend columnist en enthousiast verkoper ligt daar sowieso mijn valkuil, prikkelende nieuwsfeiten te over maar u moet nog even geduld opbrengen, nog heel even en eigenlijk zeg ik nu al te veel.

Marc Schats

Labelmanager On Board On Shore Catering

Lees ook:

Logboek: Liefde op het eerste gezicht (Proloog)

Reageer op dit artikel