artikel

Logboek: Het schot voor de boeg!

Catering

Catering (en meer!) op een cruiseschip van 18.000 ton. Het nieuwe partycateringbedrijf On Board, On Shore gaat die uitdaging aan. Manager Marc Schats houdt op verzoek van Misset Catering tot en met de exploitatie in maart 2008 start een logboek bij. In de tweede aflevering: Het schot voor de boeg!

Logboek: Het schot voor de boeg!

Volgens mij was niet iedereen op het zakenfestival in Rotterdam. In deze drukke week is wellicht zelfs de krant er bij u ingeschoten. De officiële presentatie van de familie (zie foto) van de ss Rotterdam vond afgelopen dinsdag plaats en daarmee is ook het startschot gegeven voor de campagne naar de opening toe. Onze nieuwe website geeft wat dat betreft goed inzicht geeft in alle mogelijkheden aan boord. Correctie, de tot nu toe bekende mogelijkheden aan boord, want de meest waanzinnige voorstellen stromen inmiddels binnen. Niet verwonderlijk in deze stad waar creativiteit bloeit als nergens anders.

Trouwen is weer in. Het Amerikaanse ‘renewal our vows’ eveneens en de ss Rotterdam als trouwlocatie is dan ook in trek. Anders dan op de middenstip of five mile high blijkt de romantiek van het schip stelletjes te inspireren. Getuige de verhalen van vroeger moeten de hormonen over het deck hebben gegierd. Fantastische belevenissen van passagiers, bemanningsleden maar ook het ontzag van de jongen aan de kade, de stromen mensen langs het water als het schip de stad aandeed. Nostalgie, afscheid, liefde en avontuur, de Rotterdam is duidelijk meer dan alleen een uniek platform voor b2b. Om alles nog beter te integreren in de stad heeft Speedo zich aangesloten om pendeldiensten te onderhouden van en naar het schip in combinatie met rondleidingen aan boord.

Zelf zie ik gelijk kansen voor ladiesprogramma’s naar Kinderdijk of rondleidingen door het havengebied ter ontspanning bij uw congres. Voor de dagexploitatie aan boord is het echter natuurlijk ook een geweldige injectie. Inmiddels wordt er in de Wilhelmshaven (D) door meer dan 400 man keihard gewerkt om het schip vaarklaar te krijgen. Woensdag ga ik sinds lange tijd weer eens een kijkje nemen aan boord om de volgende keer hier meer over te berichten . De partners draaien op volle toeren, briljante ideeën wisselen af met verhitte discussies maar ach, die komen in de beste families voor.

Marc Schats (foto)

Labelmanager On Board On Shore Catering

Lees ook:

Liefde op het eerste gezicht (Proloog)

De kop is eraf (Aflevering 1)

Reageer op dit artikel