artikel

Mediteren op je CV

Catering

Machiel de Boer is mede-eigenaar van Fair Food Company. Een duurzame cateraar die vooral actief is op in- en vooral ook outdoor events. De Boer maakt nogal wat mee. Tot 1 oktober, als het (buiten)evenementenseizoen er op zit, deelt hij zijn avonturen en overpeinzingen met de lezers van MissetCatering.nl. Deze week: mediteren op je cv.

Mediteren op je CV

Mediteren op je CV

Klantgericht handelen, welke ondernemer doet het niet? Dus toen de leiding van een boeddhistische organisatie, onze klant, mij een aantal keren had uitgenodigd deel te nemen aan een geleidde meditatie deed ik dat.

Ik werd begeleid naar een plek helemaal vooraan in de enorme tent waar al 4000 mensen op kleurige meditatie kussens zaten. Mijn klant fluisterde tegen me; dichtbij de Lama is de transmissie het sterkst, je zit hier de tussen de belangrijkste volgelingen. Dat frappeerde me, ik ging er vanuit dat iedereen hier gelijk was. Het was net de gewone wereld.

Ik nam dezelfde houding aan als de rest en besloot me over te geven. Ik zat net lekker toen alle nieuwkomers moesten op staan om `toevlucht te nemen`, je krijgt een boeddhistisch paspoort, een druk met de Gao van de Lama op je hoofd en je beloofd te leven voor de Dharma (de leer), de Lama en de Sangha (heilige boeddhisten). Hier had ik even niet op gerekend, maar de klant wist wat hij deed.

Ik zat weer en bekeek het paspoort, ik had een nieuwe naam gekregen, in het engels; “Victorious Powerfull Life”.

De meditatie begint; volg je ademhaling, voel de lucht stromen, rood licht, blauw licht…Na een minuut of 10 voel ik me ontspannen en sluit mijn ogen. Ik krijg een soort kippenvel over mijn hele lichaam en het voelt als over er een zacht briesje over mij huid gaat. In een soort droom zie ik mezelf staan maar dan op 8 jarige leeftijd, de leeftijd dat mijn ouders uit elkaar gingen. De 8 jarige zwaait naar me en zegt; alles is goed. Lacht, draait zich om een loopt weg.

Mijn portofoon begint te knetteren, ik moet terug naar de keuken.

Verbaasd, suf, bevrijd en vol energie loop ik terug. Ik heb het pas een jaar later durven vertellen. Ondanks dit instant succes is mediteren er nooit meer van gekomen. Ik haal mijn focus en ontspanning uit Martial Arts, actie past meer bij me.

Tijdens de maaltijd komt er een klacht. Had me dit gisteren nog persoonlijk geraakt, nu was ik zuiver op professioneel niveau geïnteresseerd. Er was iets veranderd.

Dat kan ik weer op mijn cv schrijven, ik kan mediteren en ik heb eindelijk een titel; VPL.

Machiel, www.fairfoodcompany.nl

Reageer op dit artikel