artikel

Misset Catering, December 08

Catering

Catering

Misset Catering, December 08

Daling omzet uitbestede restaurants, wél groeikansen

De omzet in uitbestede bedrijfsrestaurants is de afgelopen jaren gedaald. Eigen beheerlocaties realiseerden wel een stijging. De gemiddelde besteding per lunchbezoek is toegenomen. Ook is er een enorm groeipotentieel. Dat blijkt uit het Nationaal Catering Onderzoek van Foodstep.

Cateraars krijgen langzaam grip op zorgmarkt

In de catering van ziekenhuizen en zorg- en justitiële instellingen gaat jaarlijks zo’n €1,2 miljard om. Slechts 10 procent wordt uitbesteed, de rest vindt plaats in eigen beheer. Voor cateraars valt dus nog veel terrein te winnen.

Eten en drinken in voetbalstations luxer

Het aanbod van f&b in voetbalstadions wordt luxer. Partycateraars laten zich gelden. Publiekscatering is steeds vaker in beheer via club of stadion. Gelredome in Arnhem is een lichtend voorbeeld. Voor de vip-cateirng werd een uitbestedingstraject gevolgd.

Elf top personeelsrestaurants

In het jaar 2008 is design nog verder doorgevoerd in bedrijfsrestaurants. In zijn: zitcoupés, industrial look lampen, futuristische stoelen en primaire kleuren. Maar ook warme, natuurlijke tinten en de uitstraling van een écht restaurant.

Reageer op dit artikel