artikel

Oesterentertainment breekt door

Catering

Oesters zijn geen hype meer in Nederland. Ze hebben zich op feesten en partijen min of meer een vaste plaats verworven. Er zijn nogal wat aanbieders die de oesters aan de man brengen. Oestermeisjes en oesterjongens luisteren menig feestje op.

Oesterentertainment breekt door

De Oestercompagnie is één van de aanbieders. Dit bedrijf biedt een totaalconcept. Dat omvat onder meer oesterboot, oesterauto, oestergirls, oestermannen, oesterbars en oesterworkshops.

Martijn Wijn van de Oestercompagnie blikt op zijn site terug op start, jaren geleden. ‘In plaats van oesters bij een oesterbuffet te serveren, besloot ik de oesters zelf naar de gasten te brengen op een feest. De eerste maanden ging ik alleen op stap, maar al gauw kwamen er meerdere oestermannen.’ Hij introduceerde het begrip oester entertainment.

Vanwaar het succes van oesters? Wijn spreekt over smaak, belevering en emotie. ‘Klanten vertellen gepassioneerde verhalen over de bijzondere vakantie in Bretagne, of herinneren zich een romantisch dineetje waar ze voor het eerst oesters aten. Zelf heb ik als oesterman ook een verhaal, mijn oesterverhaal, terug te vinden op www.oestercompagnie.nl.’

Reageer op dit artikel