artikel

Vooroordelen

Catering

Machiel de Boer is mede-eigenaar van Fair Food Company. Een duurzame cateraar die vooral actief is op in- en vooral ook outdoor events. De Boer maakt nogal wat mee. Tot 1 oktober, als het (buiten)evenementenseizoen er op zit, deelt hij zijn avonturen en overpeinzingen met de lezers van MissetCatering.nl. Deze week: Vooroordelen.

Vooroordelen

Vooroordelen

Voor een medium met een redelijk grote groep volgelingen gaan we koken. Ze heeft de afgelopen 10 jaar in stilte al een aantal boeken geschreven en dit wordt hun eerste festival. Het vind plaats in Schwangau, een dropje 60 km onder Munchen.

We krijgen foto’s van de locatie gemaild en het ziet er smoezelig uit, het is oktober dus ik stel me een koud, treurig evenement voor. We rijden er naar toe en komen in het donker aan. Als we de volgende morgen wakker worden blijken we op een ansichtkaart te zijn geland. Ik ben diep onder de indruk van de berg aan wiens voet we staan en waar we gaan koken. Waar we ook kijken, schitterende kastelen blinkend in de ochtend zon en een prachtig uitzicht over de vallei.

Langzaam druppelen de gasten binnen en er wordt druk gepraat, erg druk. Opvallend druk. ’s Avonds bij een drankje vraag ik naar deze voor mij uitbundige communicatie.

Deze groep mensen blijkt al 10 jaar bij elkaar te zijn, ze zijn erg hecht. Wat hun bindt is hun leidster en hun liefde voor stilte meditaties. Dat was ook het enige wat ze samen deden. Ze hadden nog nooit met elkaar gesproken! Dit was de eerste keer.

De meningen waren verdeeld. Iedereen had zich een beeld over de rest gevormd en daar bleek weinig van te kloppen. De mooie, intrigerende vrouw had niets te vertellen en die oude chagrijn bleek een prachtige vertelster en spiritueel zeer inspirerend.

Als bedrijf hebben wij ook vooroordelen te overwinnen, men heeft toch een bepaald beeld van een biologische cateraar.

Of is dat mijn vooroordeel?

Reageer op dit artikel