artikel

Wedstrijd resulteert in nieuwe gerechten voor de zorg

Catering

Een receptenwedstrijd onder medewerkers van Marfo heeft geresulteerd in tien nieuwe gerechten. Het zijn Surinaamse, Marokkaanse, Turkse, Indonesische en Antilliaanse gerechten. Marfo speelt daarmee in op het feit dat bezoekers van mensen met deze nationaliteiten vaak gerechten van huis meenemen, omdat die in de instelling niet verkrijgbaar zijn.

Wedstrijd resulteert in nieuwe gerechten voor de zorg

Bezoekers van patiënten en van bewoners van zorginstellingen nemen regelmatig warm eten van thuis mee, door de eigen familie gekookt. Soms omdat de patiënt of bewoner de herkenbare smaak van thuis mist. Soms om religieuze redenen.

In veel ziekenhuizen en instellingen mogen maaltijden van buiten eigenlijk niet worden meegebracht, vanwege veiligheids- of dieetrisico’s. Soms kan niet aan de wens van de patiënt of cliënt worden voldaan.

Marfo, maaltijdproducent voor onder andere ziekenhuizen, verzorgings- en verplegingshuizen, ontwikkelde daarom een reeks nieuwe maaltijden. Medewerkers van Marfo kwamen zelf met recepten van thuis en wedijverden in een wedstrijd om de beste gerechten.

Marfo maakte al circa 150 verschillende gezonde en lekkere maaltijden voor ziekenhuizen en zorginstellingen, nu komen daar 10 gerechten bij: van elke origine twee. Het maaltijdconcept van Marfo bestaat uit compleet geportioneerde maaltijden.

Reageer op dit artikel