artikel

Purrel Fränkel tevreden over eten in de gevangenis

Catering

Voormalig profvoetballer Purrel Fränkel is tevreden over het eten in de gevangenis. Hij mocht zijn maaltijden zelf bereiden en dat pakte niet verkeerd uit, zo meldt hij in De Gelderlander. De maaltijden in de politiecel bevielen hem veel minder goed. Die waren niet te eten, zo blijkt uit het interview.

Purrel Fränkel tevreden over eten in de gevangenis

De publicatie had betrekking op het feit dat de oud-speler van De Graafschap van oordeel is dat de Doetinchemse club hem te weinig heeft gesteund tijdens zijn gevangenisstraf. Fränkel (35) miste afgelopen seizoen de laatste twee duels van de reguliere competitie en ook de nacompetitie, waarin De Graafschap uiteindelijk degradeerde.

 

De Amsterdammer werd op zondag 29 april 2012 opgepakt door de politie. Fränkel was in 2010 aangehouden in zijn auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. In februari 2012 werd hij daarvoor veroordeeld tot een boete en een celstraf van vijftien dagen.

 

Het vonnis was zodanig geformuleerd dat Fränkel in eerste instantie niet door had dat hij de gevangenis in moest. Fränkel, die de zitting niet bijwoonde: ‘Bij de brieven was een acceptgiro en als ik de boete niet zou betalen, zou ik daarvoor vervangende hechtenis krijgen. Ik heb de boete meteen betaald.’

 

Fränkel neemt het De Graafschap kwalijk dat er naar buiten kwam dat hij de cel in moest. Ook is hij boos dat de club twee weken van zijn salaris inhield. ‘Begrijp me niet verkeerd: wat er is gebeurd, is mijn schuld. En daar heb ik een hoge prijs voor betaald. Ik snap dat het clubbelang zwaar telt, als speler moet je daar altijd aan denken en de vuile was binnenskamers houden. Maar een club moet een speler ook in bescherming nemen en dat is niet gebeurd. Dat stelt me teleur.’

 

‘Het inhouden van dat salaris voelt nog steeds als een schop in mijn rug. Ik had niet verwacht dat De Graafschap dit zou doen bij iemand die negen jaar bij de club zat.’

De Graafschap zegt zich niet te herkennen in de kritiek van Fränkel. ‘Als een speler nalatig is geweest en veertien dagen in hechtenis zit, dan hebben wij het recht om van zijn bovengemiddelde salaris twee weken in te houden’, aldus directeur Henk Bloemers in De Gelderlander.

Reageer op dit artikel