artikel

15 trends in partycatering volgens Bob Hutten

Catering

Hutten Exclusieve Catering is actief op vaste locaties (o.a. Orangerie, Dolfinarium, Kasteel Ammersoyen) en verder op tal van losse locaties. De 400 werknemers zorgen voor een jaaromzet van ongeveer 12 miljoen euro. Onlangs sprak directeur Bob Hutten van de totaalcateraar uit Veghel op het Nationaal Foodservice Congres. Hij behandelde in zijn toespraak ‘Anders cateren’ trends in partycatering en hoe deze te vertalen in de praktijk. Hier vijftien door Bob Hutten geschetste trends en ontwikkelingen.

15 trends in partycatering volgens Bob Hutten

  • De totaalbeleving wordt steeds belangrijker.
  • De boodschap zenden is het belangrijkst, wat wil de opdrachtgever bereiken middels deze vorm van live-communication.
  • Beurzen worden evenementen van live-communication waar je elkaar ontmoet, niet meer om de nieuwste snufjes te ontdekken, maar vanwege het hoge entertainmentgehalte.
  • Rechtstreekse communicatie van klant naar opdrachtgever door webmarketing
  • De feestdienstverlener moet het onderscheidend vermogen nog meer laten zien, organisatiebureaus verdwijnen steeds meer, markt wordt transparanter, duidelijkere producten.
  • Culinair gaat alles in concept, tante Toos wordt vervangen voor ovenproducten die gemakkelijk gepresenteerd kunnen worden.
  • Er blijven slechts een paar authentieke ambachtelijke spelers over met veel ambitie.
  • Veel gaat op elkaar lijken.
  • De puurheid en de verpakking van het product spelen een belangrijke rol in de sfeerbeleving van de gasten.
  • Sfeer is belangrijk dan hoogwaardige culinaire kwaliteit.
  • Er zijn teveel aanbieders op de markt wat leidt tot te lage prijzen.
  • De cateringbranche is niet rendabel gebleken.
  • Wetgeving wordt niet aangepast, dus arbeid blijft duur.
  • Partycatering kampt met een imagoprobleem te duur te zijn, er is weinig respect voor goede service en aandacht voor gasten ten opzichte van het beschikbare budget (80% van de kosten zijn overigens personeelskosten).
  • Er wordt weinig op hoog niveau nagedacht en er is geen classificatiesysteem.

www.huttencatering.nl