artikel

Catering, Dossier 08

Catering

Catering, Dossier 08

Catering, Dossier 08

Uitbesteden vaak zaak van kwaliteit

Waarom besteden bedrijven catering uit? Gaat het alleen om financiële motieven? Hoe belangrijk zijn de sociale redenen? HTC Horeca en Catering adviescentrum (HTC) voerde een onderzoek uit.

Eten eindelijk op de agenda

Meer aandacht voor ambiance en samenwerking tussen de verschillende disciplines leidt tot minder ondervoeding en een betere eetlust. En het hoeft niet eens meer te kosten. 62 verpleeg- en verzorgingshuizen namen in 2006 en 2007 deel aan het Zorg voor Beter Verbetertraject Eten en Drinken.

Warme sandwich wint van gezond

Het stokbroodje gezond heeft zijn langste tijd gehad. Wel hot zijn de net zo gezonde, maar luxere warme sandwiches. Bij de sappen rukken de smoothies op, ten kosten van het gewone verse sapje. Misset Catering vroeg aan zeventien grote gastroketens wat in het afgelopen jaar hun meest succesvolle drank- en gerechtintroducties waren.

Rendement in Facility Management

De facilitarie dienstverleningsmarkt in Nederland ontwikkelt zich stormachtig. Cateraars worden totaalleveranciers van facilitaire diensten. Ook andere gespecialiseerde facilitaire dienstverleners als schoonmaak- en onderhoudsbedrijven maken die stap.