artikel

U bent aan het woord!

Catering

Welkom op het nieuwe discussiepunt van Misset Catering. De eerste editie draait om de volgende stelling: Voor een cateraar is een gezonde kantine financieel minder interessant. Wat is uw mening? U bent aan het woord!

U bent aan het woord!

Gezonde schoolkantine niet interessant voor cateraars

Schoolcatering is een hot item. De omzet in dit segment stijgt al jaren en derhalve voor veel (contract)cateraars een groeimarkt. In verband met het toenemend aantal kinderen met overgewicht wordt de roep om een gezond assortiment in de schoolkantine steeds luider. Zo is er onder meer het project De Gezonde School. In de regio Nijmegen ondersteund door de GGD.

Maar volgens de GGD stuit een school bij het doorvoeren van gezonde voeding in de kantine op weerstand van de cateraar (en de scholier), zo schrijft de Gelderlander. Sterker nog, de commerciële cateraars zouden niet mee willen werken aan een kantine waar meer dan 75 procent van de verkochte producten gezond is. Zo is te lezen in de Gelderlander. ‘Voor een cateraar is een gezonde kantine financieel minder interessant’.

Wat is uw mening? U bent aan het woord!