artikel

Rollin’ restaurant brengt beleving met de bus

Catering 896

Michiel Slegt, eigenaar van Smulweb, heeft vorig jaar een uniek concept gelanceerd dat dit jaar verder wordt uitgebreid: Rollin’ restaurant. Deze volledig gerestaureerde en verbouwde Engelse dubbeldekker wordt ingezet bij bedrijfsfeesten, openingen, personeelsuitjes, zomer- of winterbarbecues, bruiloften, presentaties en beurzen. ‘Met onze bus komen we naar de bedrijven toe om originele evenementen neer te zetten en volop beleving te bieden.’

Rollin’ restaurant brengt beleving met de bus

Met Rollin’ restaurant borduurt Slegt voort op zijn kookstudio. ‘In de zomerperiode is onze kookstudio minder in trek. Het is immers niet prettig om met een buitentemperatuur van 30 graden Celsius te koken, want ondanks onze airco kan de temperatuur in de ruimte hoog oplopen. Daarom wilde ik in deze periode een origineel alternatief bieden. Zo kwam ik op het idee om catering te verzorgen met een speciale bus.’

Rollin’restaurant met vip-deck

Dat moest natuurlijk niet zomaar een bus zijn. ‘Ik was op zoek naar een bijzonder en opvallend exemplaar en op Marktplaats kwam ik begin vorig jaar een Engelse dubbeldekker tegen. Ik besloot hem te kopen en aan de buitenkant te laten wrappen. Het resultaat was ons Rollin’ restaurant, waarmee we in juni vorig jaar voor het eerst op pad zijn gegaan.’ Op de begane grond is een bar met tap aanwezig, bij een uitgifteraam. Bovenop de bus bevindt zich een riant vip-deck, waar zo’n twintig personen kunnen borrelen, terwijl de dj zijn set draait op het dak. Vóór de bus is alles op maat in te vullen. Daarbij kan gedacht worden aan statafels, parasols, Kamado-barbecues van The Bastard, koelkasten vol met eten en drinken, koks en bedienend personeel.

Fiscaal voordeel

Met het Rollin’ restaurant richt de cateraar zich op de business-to-business-catering. Daarbij stuitte de ondernemer op nog een voordeel: de werkkostenregeling. ‘Personeelsfeesten vallen onder de werkkostenregeling. Deze regeling bepaalt dat bedrijven jaarlijks tot 1,2 procent van de brutoloonsom aan werkkosten, zoals bedrijfsuitjes, mogen besteden. Komen ze daarboven, dan wordt een heffing van 80 procent berekend. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Als een evenement op het bedrijfsterrein wordt gehouden, dan wordt dit als nihil gewaardeerd door de Belastingdienst. Dat is dus fiscaal heel aantrekkelijk. Met ons rijdende restaurant kunnen wij deze mogelijkheid bieden’, legt hij uit.
Vorig jaar heeft het rijdende restaurant bij verschillende bedrijven voor een bijzonder event gezorgd. ‘In het begin was het best spannend om met de bus op stap te gaan’, blikt de initiatiefnemer terug. ‘De bus gaat niet harder dan 70 kilometer per uur. Bij catering-events in België en Zeeland was ik bang dat hij het eindpunt niet zou halen. Gelukkig heeft hij ons nooit in de steek gelaten. We zijn op veel bijzondere locaties geweest.’ Het Rollin’ restaurant was onder meer te gast bij autorally’s en netwerkevents en er zijn diverse personeelsfeesten verzorgd. ‘Daarbij proberen we voor een complete cateringbeleving te zorgen. Dus gezellige tafels en parasols buiten, sfeerverlichting, barbecues en vrolijke muziek van een dj of artiest die vanaf het dak optreedt.’

Rollin’ restaurant biedt veel mogelijkheden

Het is een groot succes geworden. ‘De mensen vinden het ontzettend leuk. Er is zoveel mogelijk. Zo hebben we bijvoorbeeld voor een luxe jachtbouwer een Ibiza-feest georganiseerd met een dj, loungebanken en een gin-tonicbarretje. De klant vraagt en wij voeren het uit. Ook hebben we voor een bedrijf met een winkelfunctie voor de kinderen een ijskar of een patatkraam naast de bus gezet.’ Bijzondere herinneringen heeft hij aan een kerstborrel. ‘Alles stond in het teken van de après-ski. We hadden rekken met ski’s en kerstbomen neergezet, een sneeuwmachine en een dj op het dak en een driepoot met glühwein. Echt alles was in wintersfeer. Het personeel kreeg vakantie en was in opperbeste stemming. Iedereen vond het prachtig dat de kerstpakketten door de kerstman werden uitgedeeld.’

Good food

Het eten wordt overwegend op barbecues bereid. ‘We kunnen zowel volledige diners als kleine hapjes verzorgen. En daarbij staat altijd de kwaliteit centraal. Het eten moet toegankelijk en lekker zijn. Simpel, maar echt goed. Dat vind ikzelf ook belangrijk als ik in een restaurant dineer. Ik eet liever een heerlijke biefstuk zonder tierelantijntjes die door de kok uitstekend is bereid, dan een gerecht met veel toeters en bellen dat het net niet is. We gebruiken ook uitsluitend de beste ingrediënten. Zo maken we onze hamburgers van biologisch, gerijpt vlees en serveren we ze op knapperige briochebroodjes met onze eigen saus. Ook de marinade voor onze biologische kipburgers is door onszelf ontwikkeld.’

Uitbreiden

Vanwege het succes heeft Slegt besloten het Rollin’ restaurant dit jaar verder uit te breiden. ‘Momenteel wordt de binnenkant van de bus verbouwd. We willen naast de bar een koffiebar realiseren, waar een barista koffie kan zetten. Ook willen we extra opslagruimte creëren voor keukengerei en accessoires.’
Slegt benadrukt dat hij met Rollin’ restaurant zoveel mogelijk probeert in te spelen op de behoefte van de klanten. Onlangs heeft de ondernemer twee tenten van 32 vierkante meter aangeschaft die aan elkaar geritst kunnen worden. ‘Het weer bleek wel een dingetje te zijn. Ondernemers waren bang dat hun feest letterlijk in het water zou vallen. Daarom hebben we beslo-
ten de tenten aan te schaffen, die samen wel honderd man kunnen herbergen.’

Mooie aanvulling

Slegt: ‘We zijn heel blij met ons nieuwe concept. Het is zo’n mooie aanvulling op de kookstudio. Niet alleen om de warme zomerperiode te overbruggen, maar ook als extra dienstverlening. Bij de kookstudio komen mensen naar óns toe en nu bezoeken wij met onze bus de bedrijven. Soms was vorig jaar op één dag zowel de kookstudio als de bus geboekt en bezorgden we rond de 300 mensen een onvergetelijke middag of avond. Dat is toch prachtig!’ Volgens de ondernemer organiseren veel bedrijven nog te weinig evenementen. ‘Geef eens een feestje als er een nieuw product is gelanceerd, of als het personeel zijn target heeft gehaald. Dat werkt zo stimulerend. Vaak zien ondernemers op tegen alle rompslomp die erbij komt kijken, maar wij nemen de complete organisatie uit handen en ruimen alles ook weer netjes op. De ondernemer heeft er echt geen omkijken naar. Alles wordt geregeld.’ 

Foto's

Reageer op dit artikel