blog

Innovatie

Catering

Het is een lastige tijd, crisis. Maar hoe lang blijven we ons daar nog achter verschuilen? Ik ben, net als velen, ook dit jaar weer naar de Horecava geweest. Zodra ik de controles voorbij was ben ik gelijk naar themawereld Innoveer gelopen, waar de zestien bedrijven (en hun producten) die genomineerd waren voor de Horecava Innovation Award 2013 stonden.

Innovatie

Het was smullen, marketing van de bovenste plank, technische hoogstandjes en slimmigheden waar menig ondernemer zijn vingers bij aflikt. Van mij hadden alle genomineerden mogen winnen. Het is me opgevallen dat de kwaliteit van de innovaties erg hoog is. Waar ligt dat aan?

Ik denk dat het antwoord voorhanden ligt. Deze tijden dwingen ons om anders na te denken, creatiever te worden, naar andere markten te kijken en weer echt te gaan ondernemen. Naast deze prachtige innovaties ben ik dit jaar ook blij geworden van de hoeveelheid creativiteit, lef en vernieuwingsdrang die ten toon is gespreid door vele mooie foodservice-ondernemingen. Natuurlijk staan die ondernemingen op de Horecava omdat ze een commercieel belang hebben. Maar het getuigt van lef om juist in deze lastige tijden te investeren in een prachtige stand en op tijd te pieken met vernieuwingen.

Joke van de Wijngaard (beursmanager Horecava) en haar team, de genomineerden van de 13e Horecava Innovation Award en alle standhouders hebben bewezen dat er meer dan voldoende ruimte is om goede zaken te blijven doen, ook in 2013.
Een diepe buiging voor jullie!

Reageer op dit artikel