blog

Klagen

Catering

Klagen is belangrijk. Klagen heeft namelijk een sterke sociale functie. Het schept een band om collectief ontevreden te zijn over de economie, het weer of de beslommeringen van het leven in zijn algemeenheid.

Klagen

Mijn geliefde onderwerp was de kantine. Over smaak valt niet te twisten, maar kantine-eten is gewoon slecht. En net als bij het weer in Nederland is dat iets waar je toch zelf niets aan kunt doen. Ik klaagde dan ook graag over het kantine-voedsel. Tot ik in Singapore ging studeren. Toen zag ik dat je wél lekker kunt eten in een universiteits- of bedrijfskantine. In Singapore huren lokale ondernemers namelijk een eigen unit en maken ze heerlijke maaltijden.

In één keer werd klagen over de kantine daardoor een stuk lastiger. Want als je zelf wat aan een situatie kunt veranderen, dan moet je niet zeuren, maar er wat aan doen. Dus dat heb ik toen maar gedaan. Samen met een goede vriendin heb ik We Canteen opgericht, een bedrijf dat in samenwerking met lokale ondernemers kantines transformeert tot food courts.

Er is alleen één probleem. Als er in heel Nederland alleen nog maar lekker eten in de kantines te verkrijgen is, valt de sociale functie van het klagen weg. Al is dat misschien ook weer niet zo erg, want als er iets is dat mensen verbindt, dan is dat lekker eten.

Helaas is het echter nog niet zover, dus kunnen we nog even vooruit met onze klaagzang. Maar ga voor de zekerheid toch maar vast op zoek naar een nieuw onderwerp, want we doen met We Canteen hard ons best!

Charlotte van Leeuwen, We Canteen
Wecanteen.nl

Reageer op dit artikel