blog

Steeds meer lezen wij in de kranten misstanden als het gaat om onze voeding. De consument en de afnemer vertrouwen de producenten niet meer. Aan de andere kant vraagt de consument steeds meer betrouwbare informatie als het gaat om samenstelling en herkomst van producten.

PS

Om die reden hebben wij vanuit Foodstep drie jaar geleden de stap genomen om PS in foodservice op te richten. Een databank ondersteund door producenten, met een website (PSinfood.nl) die voor u en uw organisatie gratis toegankelijk is.

Vanaf eind 2014 wordt nieuwe wetgeving van kracht: de allergenenwetgeving. Vanaf dan eist de wetgever van u dat uw medewerkers schriftelijk kunnen laten zien welke allergenen zich in een gerecht bevinden. Twee jaar later geldt ook de verplichting voor voedingswaarden. Deze wetgeving geldt voor iedereen die foodproducten aanbiedt. Zowel in de horeca als in de catering en de zorg moet informatie te allen tijde gemakkelijk toegankelijk zijn voor uw consument.

Handig is het dan voor een organisatie om in één oogopslag te kunnen zien welke producten, met welke allergenen, zij in huis hebben. Dit kan met de digitale PS-catalogus, die op maat voor uw organisatie wordt 
ingericht. Zodat al uw medewerkers gemakkelijk de vraag van de consument kunnen beantwoorden.

Om meer over PS te weten te komen nodig ik u van harte uit om een kopje koffie bij ons in Bennekom te komen drinken. Nicole Kleuskens (nicole@psinfoodservice.nl), directeur PS in foodservice heeft de deur voor u open staan!

Reageer op dit artikel