blog

Dank

Catering

Het ondernemerschap brengt je af en toe op onvermoede plekken. Omdat We Canteen samenwerkt met regionale cateraars, is het voor ons van belang om in elke regio een uitgebreid netwerk te hebben. Dankzij een soepele ov-verbinding en mijn zakelijke ov-chipkaart, belandde ik afgelopen week zonder moeite in Vught.

Dank

De ondernemer die ik bezocht liet me trots haar productiekeuken zien, die licht en ruim was en die ze had verbouwd naar eigen wensen. Het bleek onderdeel te zijn van een project van de gemeente om een leegstaand monumentaal terrein nieuw leven in te blazen.

Naast haar onderneming huurden tientallen andere bedrijfjes daar kantoorruimte voor een goede prijs. Deze toegang tot goedkope ruimte is een enorme kans voor ondernemers. Voor ondernemers-in-spe om op een laagdrempelige manier te beginnen en voor beginnende ondernemers om verder te groeien.

En ineens raakte het me: de kracht van alles óm het ondernemerschap heen. We zijn vaak geneigd om ondernemers als helden op een voetstuk te plaatsen, maar het is niet alleen de ondernemer die de onderneming maakt, het is ook alles eromheen: de fysieke ruimte, de toegang tot kapitaal, minimalisatie van bureaucratie, een zakelijke ov-chipkaart of een prijs zoals de Misset Catering Award. Allemaal zetjes in de goede richting. Daar ben ik als ondernemer heel dankbaar voor, en met mij vele anderen.

Dus bij deze: hoewel er misschien geen award voor is, toch dank aan iedereen en alles die ondernemers een stukje verder helpen!

Reageer op dit artikel