blog

Dichtbij

Catering

Het We Canteen concept is gebaseerd op food courts waar Charlotte en ik mee kennismaakten in Aziatische steden als Kuala Lumpur en Singapore. Terwijl wij smulden van de heerlijkste curry crab ooit, ontstond het idee om voor de Nederlandse cateringmarkt een dergelijk concept te ontwikkelen in samenwerking met lokale ondernemers.

Dichtbij

Europa

Om inspiratie op te doen gaan wij een keer per jaar met een club van Foodservice Network op trendtour naar een Europese stad. In steden als Wenen en Londen maken we dan kennis met vernieuwende foodconcepten, waarvan we bepaalde elementen weer kunnen doorvoeren in onze eigen bedrijfsrestaurants.

Nederland

Maar … voor inspirerende foodconcepten hoef je écht niet altijd in het vliegtuig te stappen, die vind je ook gewoon in eigen land! Ben je al bij de Hallen in Amsterdam geweest? Dé plek waar een brasserie, een restaurant en een food court samenkomen onder een dak. Net zo gaaf is de Rotterdamse Markthal, de eerste overdekte marktvloer van Nederland. En als je dan toch in Rotterdam bent: vergeet niet langs te gaan bij de Fenix Food Factory, een loods waarbij jonge, culinaire ondernemers een plek creëren waar de beleving rondom eten en drinken centraal staat. Geweldig! Daar kunnen de mensen uit Singapore, Kuala Lumpur, Londen en Wenen nog wat van leren!

 

Maaike de Reuver

We Canteen, Wecanteen.nl

Reageer op dit artikel