blog

Beving

Catering

Onlangs gegeten in een restaurant in de regio. Het culinaire deel was waanzinnig! De dagen erna was er steeds een stemmetje dat zei: Die chef wil ik, als ‘een gadget’ dat je per se wilt hebben. De chef uitgenodigd voor een gesprek.

Beving

Hij vertelde dat hij niet gedacht had dat we ‘zo groot’ waren, echter ook dat cateraars enigszins oubollig zijn. Want creativiteit op een bord is ver te zoeken als je voor 250 gasten moet koken toch? Huh, oubollig wij? Nee, wij maken juist hele gave dingen! Ik liet foto’s zien. Daarvan was hij onder de indruk, helaas niet van onze gerechten. Ik was gepikeerd, aangezien ik degene ben die vaak de culinaire invulling bepaalt op een partij, al 12 succesvolle jaren!

Maar ik had mijn zinnen gezet op deze chef. Ik beloofde dat hij ALLE culinaire invullingen mocht bedenken voor partijen, dat hij de menukaarten mocht samenstellen van de vaste locaties EN mocht sleutelen aan de invulling van de reeds bevestigde partijen. DEAL! En toen zei hij: “maar ik wil dan ook mijn eigen brigade samenstellen.” Ik had niet gerekend op nog meer FTE’s, maar ging schoorvoetend akkoord met nog 3 nieuwe collega’s. Het heeft even geduurd, maar beide brigades zijn nu aan elkaar gewend.

Partycateraars:  spring, durf, investeer, neem eigenwijze topchefs aan uit de fine dining sector. Voor je organisatie een aardbeving , maar de schadevergoeding (waarvoor dank Erwin Meijer) die je uiteindelijk ontvangt is het meer dan waard, helemaal hier in Groningen!

Reageer op dit artikel