blog

Cateraar moet mensen binnen halen of zorgen dat ze niet naar buiten gaan

Catering 1238

Nadert het einde van het bedrijfsrestaurant? AAFM, een management- en adviesorganisatie op het gebied van duurzame facilitaire oplossingen, nodigde experts uit om hierover te praten. Door de veranderende arbeidsmarkt zitten er minder mensen op kantoor en eten er dus minder mensen in de bedrijfskantine.

Cateraar moet mensen binnen halen of zorgen dat ze niet naar buiten gaan

Ook is het door het flexwerken voor werkgevers steeds lastiger in te schatten wie wanneer werkt. Het runnen van een bedrijfsrestaurant is een andere klus geworden. De bedrijfsvoering moet worden afgestemd op de fluctuerende bezoekersaantallen of de deur moet worden opengezet voor gasten van buiten het kantoor.

Toch moet er gegeten worden en blijft er behoefte aan verbondenheid. Met een goed concept lukt het om mensen binnen te houden. Cormet heeft 36 locaties van zowel de Universiteit als Hogeschool van Amsterdam omgebouwd naar het nieuwe Enjoy Today-concept. Voordat het nieuwe concept werd gerealiseerd, vond er een uitgebreid onderzoek plaats onder studenten en medewerkers. Hieruit kwamen een paar kernbegrippen naar voren: dynamiek, lokaal, variatie en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien moest rekening worden gehouden met 180 verschillende nationaliteiten en hun specifieke eetvoorkeuren.

De standaard buffetten met belegde broodjes, fris en zuivel hebben plaatsgemaakt voor een assortiment waar de keuze aan lunchmogelijkheden groot en divers is. Nog belangrijker: een deel van de maaltijden of broodjes is afkomstig van lokale ondernemers. Hierdoor staan er bijvoorbeeld ook curry’s van Joeri Tandoeri op de menu-kaart. De omzet op de locaties is inmiddels verdubbeld. De studenten voelen zich thuis in de ruimte met vintage meubilair, planten en stoere elementen. Bovendien is er nóg een belangrijke doelstelling gehaald: de doelgroep verlokken om vaker inpandig te lunchen en niet steeds de school te verlaten in de pauzes.

 

Reageer op dit artikel