blog

Hulde!

Catering 1936

Deze keer een persoonlijke column. In mei 2017 bestaan wij alweer veertien jaar. Dat is op zich natuurlijk niet heel erg bijzonder, maar wat wel bijzonder is, is dat mijn allerliefste collega Nelinda Snijders ook al veertien jaar in dienst is!

Hulde!
Renske Bos van Bos & Bos Catering.

De allereerste kennismaking met haar was in het voetbalstadion van BV Veendam. We hadden de catering daar overgenomen en kwamen ons voorstellen aan de oproepkrachten die er werkten. Tijdens deze bijeenkomst had ik ook de nieuwe bedrijfskleding bij me. Een wit uniformjasje (tutup) met goudkleurige epauletten en dito knopen, een zwart rokje tot op de knie, huidkleurige panty’s van dat ene merk en nette zwarte pumps. Ook rode lipstick, en voor dames met haar onder de kaaklijn een elastiekje om het vast te maken. Een tik die ik over had gehouden van mijn vorige werkgever. Je had er bij moeten zijn, afschuw en afkeuring alom. Maar, zo verzekerde ik, het went wel. Na twee wedstrijden had ik nog maar één medewerker over… juist Nellinda!

Na een jaar namen wij de volgende locatie over, daar introduceerden wij dezelfde tutups maar dan in het rood, hoe leuk was dat! Vele nieuwe exploitaties volgden en zo ook Nellinda. Gaandeweg studeerde Nellinda af en had ik een vacature voor een telefoniste, dat werd Nellinda.

Door de grote en snelle groei kreeg ze er steeds meer taken bij. Volgens mij ook de voornaamste reden voor Nellinda om het met mij uit te houden. Ik ben een redelijk drukke persoonlijkheid, soms opvliegend, veeleisend en niet altijd aardig. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik me snel aan mensen erger, helemaal als ik onder druk sta. Zingen, fluiten, neuriën, hoesten, praten, kauwen, niezen: alles is dan irritant. Maar Nellinda trekt zich er niets van aan, tenminste: ze laat het niet merken.

Als we met vakantie zijn, past ze op ons huis en op de honden, doet de boodschappen, onderhoudt de tuin en zorgt ervoor dat alles en iedereen zijn of haar werk kan doen. En dan doet ze ook nog mijn werk erbij! Ik kan eigenlijk niet bedenken welke functie Nellinda heeft. Ze is gewoon altijd bij mij in de buurt op kantoor, al veertien jaar! Hulde aan Nellinda, aan de ‘interne’ gastvrijheid. Interne gastvrijheid is de basis van een degelijke en gezonde, gastvrije organisatie. Houdt u daar ook rekening mee?

Reageer op dit artikel