blog

Zie, bewonder, werk en innoveer

Catering 6350

Niemand zal mij tegenspreken als ik beweer dat het belangrijk is om te blijven ontwikkelen, en je producten of diensten te blijven vernieuwen en verbeteren. Toch zijn er weinig (catering-)bedrijven die innovatie echt als prioriteit stellen en daar daadwerkelijk tijd en budget voor vrij maken. En dat is dom! Want de wereld verandert, ook de cateringwereld. En wie niet meeverandert, zal uiteindelijk achter de feiten aanlopen.

Zie, bewonder, werk en innoveer

Dat was in de catering ook het geval toen toen we in 2011 met We Canteen begonnen. De horeca innoveerde en vernieuwde in sneltreinvaart. Om die veranderingen ‘bij te benen’ gingen catering-
bedrijven ook nadenken over innovatie. Goed natuurlijk, maar de manier waarop was verkeerd. Het merendeel trok zich namelijk terug in inspiratieloze vergaderzalen om daar te overleggen en nieuwe formules te ontwikkelen. Zonder dat ze om zich heen keken en zich lieten inspireren door de vele mooie concepten wereldwijd. Als ze al om zich heen keken, dan was het enkel naar de andere cateringpartijen in de Nederlandse markt. En tot hun verrassing stuitten ze toen ineens op een vreemde eend in de bijt: We Canteen.

Door samen te werken met lokale ondernemers introduceerden wij een nieuwe manier van cateren in Nederland, een idee dat geïnspireerd was op de food courts zoals wij die in Azië hadden gezien.
Inmiddels is het 2017, en het samenwerken met lokale ondernemers is al lang niet meer vernieu-
wend in onze branche. Opdrachtgevers vragen er inmiddels zelf om, waardoor ook andere cateraars wel móeten meebewegen willen ze mee blijven spelen. Als We Canteen willen wij natuurlijk het meest innovatieve cateringbedrijf van Nederland zijn. Daardoor zijn wij na de introductie van ons concept niet gestopt met innoveren. Ik zie het als onze plicht om de branche te blijven kietelen en onze opdracht-
gevers, medewerkers, ondernemers en gasten te blijven verrassen. We moeten de wereld in blijven gaan op zoek naar nieuwe producten, verrassende bereidingswijzen, vernieuwende concepten, innovatieve presentatietechnieken en revolutionaire betaalmethoden.

Dat is dan ook een van de redenen waarom ik mij vanaf dit jaar minder zal richten op de operationele bedrijfsvoering van We Canteen en mij nog meer ga verdiepen in de internationale trends en ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken, zodat ik We Canteen kan blijven voorzien van nieuwe ideeën. Ik zal inspiratie opdoen aan de andere kant van de wereld, maar ook dicht bij huis. Want ook ons (horeca) land biedt nog steeds veel mooie, nieuwe mogelijkheden voor onze cateringbranche. 

Lees over de samenwerkingsprojecten van We Canteen

Reageer op dit artikel