nieuws

Stevige omzetboost Sodexho

Catering

Sodexho kende tijdens de eerste helft van het fiscale jaar 2005-06 een flinke omzetstijging van 5,5 procent. De cijfers gelden voor Sodexho Alliance, dus wereldwijd.

Werd in de eerste helft van het fiscale jaar 2004-05 bijna 58 miljard euro in zogeheten Food en Management Services omgezet, in dezelfde periode 06-06 was dat gestegen naar bijna 64 miljard. In ‘Continental Europe’ (waaronder Nederland valt) nam de omzet toe van bijna 20 miljard naar ruim 21 miljard euro (+ 6,3%). Cijfers voor alleen Nederland worden niet bekend gemaakt.

Europa nam als divisie qua omzetstijging de tweede plaats in, achter Rest of the world (+10,6%), maar vóór Noord-Amerika (+ 4%) en United Kingdom en Ireland (+ 2,1%). In Europa deden vooral de sectoren Business & Industry goede zaken (+ 7,1%) en Healthcare (+ 7,7%), maar ook Education (+ 2,2%). Vooral in de zorg werden fraaie cijfers behaald, mede door het afsluiten van enkele grote contracten in het voorgaande fiscale jaar.

Reageer op dit artikel