nieuws

Traditionele instellingskeuken nadert einde

Catering

Het einde van de traditionele instellingskeuken is nabij. Voorspellen de deskundigen althans. De gekoppelde keuken verliest het van assembleren. Alles hierover op een nieuw symposium.

De ene na de andere zorginstelling sluit de gekoppelde keuken en stapt over op inkoop van maaltijdcomponenten. Koken wordt assembleren, heet het dan. Op 31 mei organiseert Grootkeuken over dit hete hangijzer een symposium.

Voorstanders van assemblage wijzen erop dat door de afgeslankte backoffice er meer aandacht aan de frontoffice besteed kan worden. Hierdoor meer ambiance, meer aandacht en meer flexibiliteit wat betreft tijdstip en eetplek. Tijdens het symposium in de Reehorst in Ede komen ook tegenstanders van assemblage aan bod. Verder workshops, praktijkcases en een proeverij.

Reageer op dit artikel