nieuws

Topdrukte bij cateraar door stroomstoring

Catering

Topdrukte door een stroomstoring. Klinkt niet logisch, maar het overkwam JVG Catering op het bedrijventerrein Kloosterlanden in Deventer afgelopen woensdag.

Zo’n zestig bedrijven op het bedrijventerrein zaten urenlang zonder stroom. Geen telefoon, de computer op zwart, schrijft dagblad De Stentor. Zelfs de tijd doden met een kopje koffie was er niet bij omdat de automaten dienst weigerden. Wel voldoende drank en vooral eten bij JVG Catering dat de storing bespaard bleef. ‘Door de storing is het bij ons druk’, aldus een woordvoerder van JVG Catering. ‘Van werknemers die overwerken en tussendoor eten komen halen.’

De meeste bedrijven werden in de loop van de middag weer door energieleverancier Essent op het stroomnet aangesloten.Een brand in een schakelkast, rond half een in de middag, bleek de oorzaak van de storing. Essent heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Woordvoerder Jan Bakker betreurt de storing maar benadrukt dat bedrijven die langer dan vier uur zonder stroom hebben gezeten een beroep kunnen doen op een compensatieregeling. De hoogte van het bedrag hangt af van het reguliere stroomgebruik van het desbetreffende gebruik.

Reageer op dit artikel