nieuws

Gratis patat ziekenhuispatiënten

Catering

Patiënten van het Rotterdamse Medisch Centrum Rijnmond (MCRZ) zijn onlangs getrakteerd op een gratis zak frites. Met een patatje is volgens de voedingsdienst niets mis, mits gebakken in plantaardige olie.

“Patat, gebakken in plantaardige olie bevat goede vetzuren,” zeggen diëtisten van het MCRZ op gezondheidsnet.nl. Het viel ze bovendien op dat het gratis patatje relatief weinig calorieën bevat. Ze hebben dan ook geen bezwaar dat (het merendeel van) de patiënten frites wordt voorgeschoteld. Deze werd aangeboden door snackbarketen Bram Ladage die een 40-jarig jubileum viert.

‘Eenmalige actie’
Voor diabetici is het belangrijk om te weten hoeveel koolhydraten de zak patat bevat. Het ziekenhuis laat weten dat het bij een eenmalige actie blijft. “Het blijft toch een dikmaker,” zegt een woordvoerster. Het MCRZ is niet bang dat de uitdeelactie aanzet tot veel en vet eten. ‘Het is voor iedereen belangrijk om voldoende te bewegen. Wie af en toe wat vetter eet moet daar extra op letten’, laten ze weten op de site

Reageer op dit artikel