nieuws

Omzetgroei Duitse catering stagneert

Catering

Een omzetgroei over 2006. Dat wel. Maar minder sterk dan in de jaren daarvoor. De grootste cateringbedrijven in Duitsland noteerden vorig jaar 4,5 procent meer omzet. Dat blijkt uit een overzicht van het Duitse vakblad GV-Praxis.

De 43 grootste Duitse cateraars behaalden in de segmenten business, zorg en onderwijs vorig jaar gemiddeld 4,5 procent meer omzet. Dat betekent een stagnatie, want in de jaren daarvoor werden hogere omzetplussen genoteerd (2005: + 8,2% en 2004: + 7,1%). Desalniettemin meldden 35 van de 43 ondernemingen een omzetstijging. Hun totale omzet bedroeg bijna 3 miljard euro.

Vooral seniorenmarkt groeit
catering voor senioren stak met kop en schouders uit wat betreft groei: 11,9 procent meer omzet. Bedrijfscatering volgt met 4,7 procent. Wat opvalt is de slappe toename van klinieken en ziekenhuizen (1,8%) en de omzetafname van scholen (-2%). De gemiddelde besteding per gast steeg van 3,16 naar 3,24 Euro.

Reageer op dit artikel