nieuws

Geen cateringopleiding Veneca

Catering

Een basisopleiding voor contractcatering verzorgd door de Veneca zit er niet in. Dat blijkt uit het debat dat woensdag gehouden werd tijdens de jaarbijeenkomst van de branchevereniging. Het debat was opgezet volgens de Lagerhuisformule en verliep in een open en vlotte sfeer.

De meeste leden van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties bleken tijdens het debat niet voor een gezamenlijke cateringopleiding onder auspicieën van hun branchevereniging. De (afgevaardigden van) cateraars gingen verder in op stellingen over onder meer Europese aanbestedingen, de leidende rol van Veneca op het gebied van biologisch cateren en de (verhoogde) interesse om de zorgmarkt te bedienen.

Beste debater is vrouw

Plaats van handeling van het debat was een glazen koepel in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht. Het ‘Lagerhuisdebat’ werd geleid door Gijs Weenink van de Debatacademie. Inge Timmermans van KLM Catering Services (foto) werd door de jury (Willem Hollander, Willem de Boer en Weenink) uitgeroepen tot winnares. Volgens die laatste omdat ze ‘actief, betrokken en overtuigend’ was. Ze won een culinaire encyclopedie van La Rousse. Commericeel directeur Peter Visscher van Albron was ‘runner-up debater’.

Foto: Kobalt Fotografie

Meer nieuws rond Veneca-jaarverslag:

Meer omzet, minder medewerkers

Voorstel Rijnierse: lunch als les

Hollander houdt niet van afscheidsessie

Reageer op dit artikel