nieuws

Overname Martinair Partyservice rond

Catering

De overname van Martinair Partyservice door Maison Van den Boer is definitief rond. De contracten zijn getekend nadat de betrokken ondernemingsraden positief hebben geadviseerd. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Overname Martinair Partyservice rond

‘Eind vorige week zijn de definitieve contracten ondertekend tussen Martinair Holland N.V.en Van den Boer Groep B.V. (voorheen: Maison van den Boer Holding B.V.) inzake deovername van Martinair Partyservice B.V.. De intentie tot overname was op 9 juni jl. aangekondigd’, staat in het persbericht.

‘We zijn nu echt samen en gaan nu eerst inventariseren waar de druk qua partijen ligt’, legt directeur Noud van den Boer uit. De rol van Rob de Jong, die bij Martinair Partyservice de functie van algemeen directeur bekleedde, is nog niet duidelijk. ‘We bespreken nog hoe we in de toekomst verder gaan. De enige gesprekken tussen ons gingen tot nu toe over de overname’, aldus Van den Boer.

Martinair Partyservice blijft als een zelfstandig merk in de markt opereren als 100%dochter van de Van den Boer Groep. De bestaande activiteiten worden onderdezelfde naam voortgezet en de standplaats blijft Nieuw-Vennep. ‘We onderscheiden ons van elkaar door alles wat front of house is duidelijk te scheiden. Maison staat onder meer voor de klassieke sfeer en Martinair voor zakelijk, modern en no-nonsense benadering.’

‘De overgang van Martinair Partyservice naar Van den Boer Groep zal geen nadelige invloed hebben op de gezamenlijke werkgelegenheid van de bedrijven’, aldus Van den Boer. ‘In de komende maanden zal een plan van aanpak worden doorgevoerd om de onafhankelijkheid van beide merken te waarborgen in combinatie met het integreren van een aantal backofficeactiviteiten. Met het oog op het drukke najaarsseizoen dat momenteel voor de deur staat zal de aandacht voor zowel Maison van den Boer als Martinair Partyservice primair uitgaan naar de uitvoering van de projecten die in deze periode gereserveerd staan of nog gereserveerd zullen worden’.

Moeder- en vliegtuigmaatschappij Martinair wilde van de partyservicetak af, omdat het niet meer tot de core-business behoorde. Door de overname is er een cateringreus voor de eventbranche ontstaan met een jaaromzet van ruim 80 miljoen euro (Maison 51 miljoen en Martinair 30). Van den Boer viert dit jaar (op 1-9-06!) haar 100-jarig bestaan.

Zie ook het speciale Maison van den Boer-dossier.

Reageer op dit artikel