nieuws

Pannenkoekenboot als schoolkantine

Catering

De middelbare school Unic in Utrecht wil graag een pannenkoekenboot als drijvende kantine voor de school aan de Kanaalweg afmeren. Daardoor komt in de huidige kantine plek voor een computerlokaal. De gemeente ziet een boot niet zitten, omdat eerder ligplaatsen verdwenen op die plek op verzoek van de buurt.

Pannenkoekenboot als schoolkantine

Volgens wethouder Den Besten van Onderwijs is er plek genoeg voor een kantine in het schoolgebouw. Het schoolbestuur denkt echter dat verhuizing van het computerlokaal nog duurder uitpakt. Uiteindelijk zegde het college toe dat een kantineboot er kan komen als Unic zelf met buurtbewoners in gesprek gaat over de bezwaren, en zorgt voor de financiering.

De Utrechtse school heeft volgend schooljaar fors meer leerlingen dan dit jaar en moet noodgedwongen gehuisvest worden in de Wim Sonneveldschool in Oog in Al. Geplande noodlokalen bleken niet op tijd leverbaar. Omdat de huisvesting van Unic voor schooljaar 2008/2009 ook nog totaal onzeker is, blijft de Wim Sonneveldschool indien nodig zelfs nog twee jaar beschikbaar als onderwijslocatie.

Reageer op dit artikel