nieuws

Veneca stapt uit bedrijfschap

Catering

De Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) stapt uit het bedrijfschap Horeca en Catering. Dat heeft Veneca-voorzitter Hans Rijnierse woensdag bekend gemaakt tijdens de Jaarbijeenkomst van de branchevereniging.

In het jaarverslag dat Veneca woensdag presenteerde in Utrecht staat ‘Veneca heeft besloten officiële stappen te zetten om het lidmaatschap van het bedrijfschap Horeca en catering te kunnen beëindigen. In 2007 zal duidelijk worden of dit verzoek wordt gehonoreerd.’ Dat is blijkbaar het geval, want Veneca-voorzitter Hans Rijnierse kondigde aan dat ‘het lidmaatschap op 1 januari 2008 ten einde is’.

Meerwaarde lidmaatschap

Rijnierse sprak die woorden bij het afscheid van Willem Hollander. De voormalig vice-voorzitter van de branchevereniging van contractcateraars was ook jarenlang bestuurder bij het bedrijfschap. De meerwaarde van het lidmaatschap van het schap voor Veneca was volgens Rijnierse niet klip en klaar.

Bedrijfschap is kenniscentrum

Het bedrijfschap staat na de koerswijziging eind vorig jaar voor een (digitaal) kennis- en informatiecentrum voor de bedrijfstakken horeca en catering (en de rcreatiebranche). Hart van het kenniscentrum is de kennisbank met feiten en cijfers over de horeca. Die gegevens lopen uiteen van cijfers over arbeid en rendement tot informatie over aanbod en consument.

Reageer op dit artikel