nieuws

Compass verkoopt Selecta voor miljard euro

Catering

De Compass Group heeft haar verkoopautomatendivisie, Selecta, verkocht. De vendingtak werd door Allianz Capital Partners voor 772,5 miljoen Britse ponden (ruim 1 miljard euro) overgenomen.

Dat meldt The Caterer, een zusterblad van Misset Catering. Compass verkocht de Europese vendingtak aan de investeerdersgroep Allianz Capital Partners voor 772,5 miljoen Britse ponden, ruim 1 miljard euro. Het zestienvoudige van de winst van Selecta.

Focus op contractcatering

Compass-ceo Richard Cousins zei dat de deal een goed resultaat is voor Compass. ‘Het helpt ons om ons te focussen op contract catering en ondersteunende diensten’. Waarschijnlijk wordt de transactie in juli afgerond. Selecta heeft ongeveer 15.000 automaten in 22 landen in beheer, waaronder Nederland. De winst bedroeg in 2006 £ 47 miljoen (bijna 65 miljoen euro).

Reageer op dit artikel