nieuws

Felle discussie over halalfood

Catering

Een artikel in het Algemeen Dagblad over de verkrijgbaarheid van halalvoedsel op universiteiten en hogescholen heeft geleid tot een felle discussie. Voor- en tegenstanders geven kritiek op elkaar in niet mis te verstane bewoordingen.

Felle discussie over halalfood

Het AD meldt dat ondanks de verdere internationalisering van de Erasmus Universiteit islamitische studenten vergeefs zoeken naar halal bereid voedsel. De Rotterdamse universiteit ondernam eerder al wel een poging, maar volgens cateraar Avenance was dat na een prima start toch geen succes. Jerry Van Eijkelenburg van Avenance daarover: ‘Als studenten de keuze hebben, pakken ze toch de Hollandse bereidingswijze.’

De universiteit van Leiden heeft vanaf september wel halal bereid voedsel. Op de hbo’s Hogeschool Rotterdam en InHolland in Rotterdam zijn al jaren halal-bereide snacks te krijgen. De Turkse pizza blijkt een verkooptopper, aldus cateraar daar, Albron. Op een vestiging in Diemen loopt het halal voedsel erg goed. ‘De islamitische kok daar wekt blijkbaar vertrouwen’, aldus Albron.

Op de Haagse Hogeschool biedt Sodexho ruimte aan een volledig gecertificeerde halal-corner. Deze wordt altijd bemand door een moslim. Er zijn zelfs halal-firkandellen te koop. Onder het AD-artikel geven voor- en tegenstanders van halal voedsel kritiek op elkaar in niet mis te verstane bewoordingen. Het ‘islamitische’ voedsel is de motor voor een discussie over integratie.

Eerder verschenen bericht over halal:

Reageer op dit artikel