nieuws

Minscore catering in foodservice

Catering

Het aandeel van catering in de totaalomzet van de foodservicesector is gedaald met een half procent. De bedrijfscatering liet een veer. Instellingen en onderwijs zorgden wel voor groei.

Minscore catering in foodservice

De totaalomzet van de foodservicesector steeg met 2,7 procent naar 17,4 miljard euro. Ofwel 33,9 procent van de totale foodconsumptie in Nederland, zijnde 51,5 miljard euro. Het aandeel ‘foodservice’ nam minder hard toe als dat van de supermarkten (+ 3,6%). Retail zorgt voor 66,1 procent van de bestedingen in de totale foodconsumptie. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Foodstep, in opdracht van FoodService Instituut Nederland (FSIN).

Instellingen en onderwijs groeien

Catering draagt 6,3 procent bij aan de totaalomzet van food. De bedrijfscatering liet afgelopen jaar een veer, de omzet daalde van 1,731 miljard naar 1,726 miljard euro. Bij instellingen was er groei (van 1,154 naar 1,170 miljard euro) als ook bij catering in onderwijs (van 191 naar 200 miljoen euro).

Reageer op dit artikel