nieuws

Sodexho herstructureert organisatie

Catering

Sodexho kent vanaf gisteren een andere structuur in de organisatie. Directeuren hebben nieuwe verantwoordelijkheden. Directe aanleiding hiervoor is de groei van het bedrijf na de overname van KLM Facility Services.

Sodexho herstructureert organisatie

Sodexho wil daarmee inspelen op ontwikkelingen in foodservice en facilitair management. Dé aanleiding voor de herstructurering van het bedrijf is de overname van KLM Facility Services en de ongeveer 300 medewerkers. De overname is 1 april a.s. officieel. Sodexho ontwikkelt facility management als tweede kernactiviteit.

Nieuwe takenpakketten directeuren

‘Bedrijven en instellingen kiezen er in toenemende mate voor ook deze ondersteunende diensten van hun primaire activiteiten onder te brengen bij specialisten’, aldus Sodexho in een persverklaring. De Nederlandse tak van het Franse moederbedrijf heeft vanaf nu een divisie Food Services en een divisie Facilities Management Services. Zo moeten beide specialismen ‘de maximale aandacht en ruimte krijgen om zich verder te ontwikkelen’. In verband met de nieuwe organisatiestructuur zijn Sander Graft en Peter van der Vorm (foto) benoemd tot statutair directeur. Graft wordt verantwoordelijk voor Food Services en Peter van der Vorm voor Facilities Management Services. Daarnaast kent de statutaire directie van Sodexho Nederland de volgende namen: Hans Rijnierse (directievoorzitter), Nico Wervers (Directeur Financiën & Administratie) en Egbert Klop (Directeur Personeel & Organisatie).

Geografische verdeling Food Services

Gelijktijdig wordt de divisie Food Services geografisch onderverdeeld. Vier regiodirecties borgen nu de directe aansturing van de dienstverlening bij cliënten. Daarnaast is er een portefeuille waarin Sodexho haar (inter)nationale cliënten onderbrengt. Dit zijn cliënten met vaak meerdere locaties in Nederland en/of vestigingen in meerdere landen waar Sodexho vertegenwoordigd is.

Reageer op dit artikel