nieuws

Sodexho in Deventer Ziekenhuis

Catering

Catering doet langzaam haar intrede in de zorg- en ziekenhuiswereld. Zo tekende Sodexho afgelopen week een driejarig contract voor verzorging van food en beverage en meer in het Deventer Ziekenhuis. Het contract gaat wel ‘pas’ in 2008 in.

Sodexho in Deventer Ziekenhuis

Sodexho Healthcare zal met ingang van 1 maart 2008 de restauratieve activiteiten ten behoeve van het personeel, de patiënten en de bezoekers van het Deventer Ziekenhuis gaan verzorgen. Na de verhuizing naar het nieuwe onderkomen op de Rielerenk in Deventer medio 2008, beschikt het ziekenhuis over moderne en gastvrije restauratieve voorzieningen ‘die de concurrentiepositie van het ziekenhuis in de regio verder zullen versterken’, aldus het persbericht.

Roomservice voor patiënten

In de centrale hal van het nieuwe ziekenhuis zal Sodexho een bloemenkiosk, een uitgebreide cadeauwinkel en een modern gastenrestaurant gaan verzorgen. Ook het personeelsrestaurant op de eerste etage, de vergaderservice en de koffieautomaten vallen onder de verantwoordelijkheid van Sodexho. Het toppunt van de ‘Sallandse gastvrijheid’ is de roomservice die het Deventer Ziekenhuis haar patiënten in het nieuwe onderkomen gaat aanbieden. Daarnaast worden servicemedewerkers ingezet als gastvrouw / gastheer voor de bezoekers van de poliklinieken.

Bemiddeling via consultant

Het driejarig contract werd ondertekend door Fred Plukker (algemeen directeur a.i.) van het Deventer Ziekenhuis en Sander Graft (Directeur Food Services) en Jeroen van Beek (Directeur Healthcare) van Sodexho. De samenwerking kwam mede tot stand door bemiddeling van adviseur Wolbert namens de Dutch Food Consultants.

Reageer op dit artikel