nieuws

Andere opzet Sterrengids Gastvrijheidszorg

Catering

Vorig jaar werd de sterrengids voor zorginstellingen geïntroduceerd, en met succes. Toch zet de organisatie de totstandkoming van de gids iets anders op, mede om de deelnamedrempel voor instellingen te verlagen.

Andere opzet Sterrengids Gastvrijheidszorg

De gids beoordeelt de instellingen op zorgkwaliteit en vooral gastvrijheid richting de bewoners. De waardering wordt uitgedrukt in één, twee, drie of vier sterren.

Vorig jaar, de eerste keer dat de gids werd samengesteld, waren er zes instellingen met vier sterren, met bovenaan Frankeland in Schiedam, die daarvoor de Food is Care Award kreeg.

Inschrijfkosten

Instellingen die in de gids beoordeeld wilden worden, moesten vorig jaar nog 1795 euro neertellen. Na klachten over de hoogte van die kosten heeft de organisatie 1000 euro van de inschrijfkosten afgehaald.

‘We verwachten dit jaar zo’n 150 deelnemers’, zegt projectmanager Gastvrijheidszorg met Sterren Ferdie Olde Bijvank.

Congres

Door de prijsverlaging moest de organisatie wel snijden in de kosten. De beoordeling wordt nu zelf gedaan in plaats van uitbesteed, en de vragenlijst is uit de procedure gehaald.

Ook wordt de gids komend jaar niet uitgereikt op de Horecava, maar tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg op 29 mei 2008. Inschrijven voor opname in de gids kan nog tot 31 december.

Reageer op dit artikel