nieuws

Axion Continu vergeet Utrechtse ouderen

Catering

Twaalf bewoners van een serviceflat in de Utrechtse wijk Kanaleneiland zaten op Eerste Kerstdag zonder eten. Maaltijdverstrekker Axion Continu was de bewoners vergeten. Henk Beckers, bewoner en voorzitter van de huurdersvereniging noemt het een blamage. ‘Ik heb gehoord dat sommigen een boterham met pindakaas hebben moeten eten.

Axion Continu vergeet Utrechtse ouderen

Het Algemeen Dagblad meldt dat het enige commentaar van de instelling via een medewerkster naar buiten kwam en luidde ‘dat men het in de keuken te druk had om de pers te woord te staan’.

Ze kon niet zeggen hoe de fout had kunnen gebeuren. De twaalf vergeten bewoners kregen op Tweede Kerstdag een goedmakertje bij hun maaltijd: een klein flesje rode wijn, een kerststol en een extra toetje.

Doorverkocht

De fout staat volgens Beckers niet op zichzelf. Sinds de flat is doorverkocht aan nieuwe eigenaar GGBB zijn enkele services weggevallen. Ook de medewerker van Axion Continu die het eten rondbracht in de flat, mag dat niet meer doen.

Volgens Beckers is gezegd dat Axion Continu wel zorg zou blijven dragen voor de maaltijdverstrekking, maar is dat blijkbaar niet gecommuniceerd naar de keuken, meldt Grootkeuken.nl.

Beckers wil namens de bewoners verhaal gaan halen bij de verantwoordelijken.

Reageer op dit artikel