nieuws

Huiszoeking bij Sodexo België

Catering

De politie heeft dinsdag een huiszoeking uitgevoerd bij de hoofdzetel van Sodexo in Brussel. Sodexo verdeelt onder meer maaltijdcheques. De huiszoeking maakte deel uit van een onderzoek naar de openbare aanbestedingen van de stad Charleroi.

Huiszoeking bij Sodexo België

Dat meldt FM Brussel. De huiszoeking werd verricht in het kader van een onderzoek naar de toekenning van de aanbesteding van schoolmaaltijden aan Sodexo in Charleroi in 2003, voor een periode van drie jaar. In mei 2006 verlengde de gemeenteraad dat contract voor een jaar en later nogmaals, tot 31 januari 2008.

Volgens de radiozender uit de Belgische hoofdstad verduidelijkt Sodexo dat het contract voor de schoolmaaltijden werd toegekend volgens de wettelijke procedure van de openbare aanbestedingen voor dienstverlening en op geen enkel moment werd benaderd om buiten het wettelijk kader te treden. Sodexo-directievoorzitter Hans Rijnierse is naast Nederland ook verantwoordelijk voor ‘België’.

Reageer op dit artikel