nieuws

1 op de 3 neemt eigen thee mee naar werk

Catering

Meer dan 50 procent van werkend Nederland vindt variatie in thee op het werk belangrijk. Ruim 1 op de 3 werkende Nederlanders neemt de eigen thee mee naar het werk, omdat het aanbod daar onvoldoende is. Zij missen dan vooral vruchtenthee, groene thee en seizoensthee. Dit blijkt uit onderzoek dat Motivaction in opdracht van Pickwick hield onder 520 werkende Nederlanders.

1 op de 3 neemt eigen thee mee naar werk

Daarnaast is onderzocht welke theevarianten de Nederlander drinkt tijdens typische momenten op het werk. Zo blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders tijdens het wegwerken van de dagelijkse volle mailbox het liefst groene thee drinkt en dat Earl Grey bij uitstek de vergaderthee is.

Voor het roddelmoment met collega’s en om de stemming te verbeteren wordt de rooibos thee uit de kast getrokken. Opvallend is het dat vrouwen die verliefd zijn op een collega sterrenmunt drinken, verliefde mannen kiezen voor Earl Grey thee.

62 procent van de ondervraagden heeft nog steeds een officieel gezamenlijk koffie en theemoment op het werk. Daarnaast wordt thee op het werk met name gedronken als opkikker in de middag (64%) en bij het roddelmoment met collega’s (56%).

Reageer op dit artikel