Muizenplaag in bedrijfsrestaurant

Muizenplaag in bedrijfsrestaurant

De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) gaat het bedrijfsrestaurant van het stadhuis in Maassluis inspecteren op muizenoverlast. Dat doet ze na een klacht van inwoner Marcel Thomassen. De VWA neemt de klacht uiterst serieus.

Na de gemeenteraadsvergadering van vorige week dronk Maassluizer Thomassen in het restaurant een borreltje met raadsleden toen hij opeens een muis voorbij zag schieten. En uit een kast waarin de drank staat, kwam nog zo’n beestje. Van het cateringpersoneel begreep Thomassen dat er al een paar weken muizen worden gezien en dat het er ’s nachts nog veel meer zijn, schrijft het AD.

De overlast is eind november vorig jaar geconstateerd op de begane grond van het stadhuis. In het bedrijfsrestaurant, de vergaderruimten en ook in kantoren werden onder andere aangevreten suikerzakjes aangetroffen. De gemeente zegt dat er toen direct maatregelen getroffen werden.

Desondanks heeft een gespecialiseerd bedrijf nu bestrijdingsmiddelen geplaatst. Het bedrijf gaat ervan uit dat het bestrijden van de muizenplaag lange tijd duurt.