nieuws

Achterban FNV akkoord met cao contractcatering

Catering

Er is een belangrijke stap genomen in de vorming van een nieuwe cao contractcatering. De achterban van de FNV heeft het akkoord over de cao tussen vakbond en Veneca goedgekeurd. Het is nu wachten op toestemming van de overige bonden en de Veneca.

Achterban FNV akkoord met cao contractcatering

Het goede nieuws over de goedkeuring van de cao-commissie van FNV Catering is door bestuurder Harry de Wit woensdag meegedeeld aan Veneca. De leden van de werkgeversorganisatie moeten nog een officieel fiat geven evenals de bonden CNV en De Unie.

Vooralsnog ziet De Wit dat er weer een belangrijke stap is genomen. ‘In een poll op onze site gaf ook 80 procent aan het eens te zijn met het akkoord dat we onlangs hebben gesloten. We hebben er het maximale uitgehaald. Jongeren gaan er zelfs tot 10 procent op vooruit.’

Kritiek

Een van de kritiekpunten van de FNV-leden was de hoge snelheid waarin de onderhandelingen zijn verlopen. ‘Had er niet meer in gezeten?’, werd De Wit gevraagd. ‘Je zou kunnen concluderen dat het bod dus te laag was, maar dat is slechts één manier om er naar te kijken. De andere is door je te realiseren dat de werkgevers belang hebben bij een forse loonsverhoging. Ze moeten wel in deze krappe arbeidsmarkt, anders blijft nieuw personeel weg’, zegt de onderhandelaar in een interview op de site van FNV.

De nieuwe cao voor de contractcatering moet op 1 april ingaan en loopt tot 1 april 2010. De cao geldt voor 21.000 werknemers in de contractcatering. In de nieuwe cao krijgt het personeel er in de komende twee jaar zeven procent bij.

Voor de details van het (voorlopige) cao-akkoord, zie:

Reageer op dit artikel