nieuws

Martinair besteedt facilitaire dienst uit

Catering

Sodexo Altys heeft in hoofdlijnen een overeenkomst gesloten om de facilitaire dienst van Martinair Holland over te nemen. De voorgenomen transactie heeft geen nadelige invloed op de werkgelegenheid. Dat laten Sodexo en Martinair in een gezamenlijke verklaring weten.

Martinair besteedt facilitaire dienst uit

De outsourcing betreft het bedrijfsrestaurant, huisvesting, uniformbeheer, post, receptie en bedrijfsbureau. Het streven is om de overgang van de activiteiten begin oktober 2008 af te ronden.

Medewerkers van Martinair zijn ingelicht over het voorgenomen besluit. De Ondernemingsraad van Martinair is om advies gevraagd. De vakbond zijn geïnformeerd en zijn uitgenodigd voor overleg.

De ontwikkeling staat in het kader van de lopende reorganisatie bij Martinair Holland. In juni vorig jaar kondigde Martinair, voor 50 procent in handen van KLM, onder meer aan te stoppen met Europese korteafstandsvluchten en te moeten schrappen in arbeidsplaatsen.

Reageer op dit artikel