nieuws

Hollander houdt niet van afscheidsessie

Catering

De branchevereniging van contractcateraars, Veneca, heeft woensdag afscheid genomen van Willem Hollander. Hij was 22 jaar bestuurder bij Veneca. ‘Ik houd niet van deze sessies’, verklapte de voormalig vice-voorzitter.

Hollander houdt niet van dergelijke bijeenkomsten omdat ‘er over zaken gesproken wordt die achter me liggen, ik kijk liever naar de toekomst’. Dat deed de voormalig topman van Eurest (Compass group) dan ook: ‘De Veneca moet haar rol in de toekomst met verve blijven spelen. Als de Veneca er niet geweest was dan was de branche niet geworden zoals ie nu is.’

Cowboyachtige bedrijven

Volgens Hollander is er nog wat kaf onder het koren bij cateraars. ‘Er zijn cowboyachtige bedrijven die niet doen wat we als Veneca hebben afgesproken. Dit soort bedrijfjes moeten aansluiting zien te vinden bij Veneca’, aldus de voormalig vice-voorzitter van de branchevereniging tijdens de Jaarbijeenkomst van Veneca afgelopen woensdag in Utrecht.

‘Willem was pionier’

Hollander wordt samen met Veneca-voorzitter en Sodexho-topman Hans Rijnierse gezien als godfathers van de contractcatering in Nederland. Rijnierse sprak zijn voormalig collega én concurrent mooi toe. ‘In 1985 richten jij en ik Veneca op in een rokerig zaaltje in Bunnik. Jij was niet alleen co-founder maar ook een warm pleitbezorger voor onze sector.’ Rijnierse noemde Hollander een pionier. ‘En was wel eens jaloers op hoe goed jij was ingevoerd in de branche. Zelden hoorde ik van een ander een nieuwtje.’

Eerste erelidmaatschap

Meer mooie woorden van Rijnierse: ‘We hebben een groot wederzijds respect, hoewel we elkaar zwaar bevohten in de markt’, ‘je combineert op een bijzondere manier geldingsdrang en bescheidenheid’ en ‘een voortreffelijk ondernemer en ‘een gewaardeerd vice-voorzitter’. Hollander kreeg als eerste het erelidmaatschap van Veneca (beeld en oorkonde) uitgereikt alsmede een reischeque. In de komende Misset Catering een interview met Hollander.

Foto’s: Kobalt Fotografie

Meer nieuws rond Veneca-jaarverslag:

Geen cateringopleiding Veneca

Voorstel Rijnierse: lunch als les

Meer omzet, minder mensen

Reageer op dit artikel