nieuws

Staking bij Eurest in België voorbij

Catering

Vakbonden en directie hebben bij cateringbedrijf Eurest in het Belgische Turnhout een akkoord bereikt over de overplaatsing van een keukenverantwoordelijke. De staking is daarmee afgelopen.

Staking bij Eurest in België voorbij

De werknemers van Philips Lighting in Turnhout, waar Eurest cateraar is, kunnen opnieuw normaal gaan lunchen. Donderdag legde het keukenpersoneel het werk neer. Aanleiding van de staking was een keukenchef die zou worden overgeplaatst.

Ze mag mag nu opnieuw haar functie als coördinator voor de catering bij Eurest Turnhout opnemen. Ze krijgt de komende zes maanden wel begeleiding van een unit manager van haar bedrijf. De vrouw was nog maar kort in dienst als verantwoordelijke.

Evaluatie

Ondanks de positieve kritiek van haar collega’s meent Eurest dat wat extra steun en evaluatie op zijn plaats is. Na zes maanden zal beslist worden of de keukenverantwoordelijke haar job in Turnhout zelfstandig kan voortzetten.

Bonden en directie kunnen leven met die regeling. Er was overigens geen uitbreiding van de staking naar andere sites van Eurest zoals gevreesd werd.

Reageer op dit artikel