nieuws

Willem Hollander naar vakbond?

Catering

Zich inzetten als bestuurder bij de vakbond. Willem Hollander speelt met deze gedachte. Dat zegt hij in een interview dat Het Financieele Dagblad met hem had in het kader van zijn afscheid als voorzitter van het Nederlands Centrum voor Directeuren en Commissarissen (NCD).

Willem Hollander naar vakbond?

Volgens de voormalig directeur van Compass Nederland zou het ‘best eens goed zijn als iemand vanuit het bedrijfsleven naar de vakbond gaat’. ‘De omgekeerde richting die mensen zoals Ella Vogelaar en Wim Kok gaan.’

Hollander (63) wil zijn laatste werkzame jaren in harmonie doorbrengen en zinvol besteden. ‘Ik vind de vakbond interessant vanwege hun stijl. Ze strijden voor een collectief belang, voor een duidelijk doel in de maatschappij. Ondernemers zie je nooit op het Malieveld, ook zij zijn gericht op zichzelf’, stelt de bij de commissarissenkoepel vertrekkende voorzitter.

In het artikel in het FD reageert Hans Rijnierse verbaasd op de gedachten van Hollander. ‘Dat is nou Willem. Ik ken hem dertig jaar, maar hij blijft ondoorgrondelijk. De vakbond is wel het allerlaatste waar ik bij hem aan zou denken, omdat Willem daar denk ik te weinig geduld voor heeft. Maar je ziet: hij blijft verrassend uit de hoek komen.’

Reageer op dit artikel