nieuws

Wordt cateringmanager Baas van het Jaar?

Catering

Een vestigingsmanager van Compass Group Nederland maakt kans op de titel Baas van het Jaar 2008. Dat is bekend gemaakt door organisator Unique. René Niemarkt strijdt met twee directeuren om de titel. Een unieke situatie.

Wordt cateringmanager Baas van het Jaar?

Het is de derde keer dat de verkiezing Baas van het Jaar wordt gehouden en volgens de organisatie kwam het nog niet eerder voor dat er een vestigingsmanager van een contractcateraar werd genomineerd. Sterker nog, tot op heden waren de finaleplaatsen voorbehouden aan directeuren/eigenaren van ondernemingen of organisaties.

‘Alle ‘bazen’ kunnen meedoen. Niet alleen executives’, legt Bianca Vergeest van uitzendbureau Unique uit. Naast Niemarkt zijn als finalist genomineerd: Jeannet van den Akker, directeur St. Kinderopvang Friesland en Roel Lantink, directeur van Source Flex Care. Op woensdag 16 april verdedigen de genomineerden hun kandidatuur tijdens de Award Night van De Week van de Ondernemer in de Jaarbeurs te Utrecht.

De vakjury spreekt lovend over de cateringmanager. ‘Rene Niemarkt is zijn team na de vele veranderingen bij de Compass Group Nederland blijven stimuleren en motiveren door middel van persoonlijke gesprekken, wat getuigt van loyaliteit aan zijn werknemers en aandacht voor de mens zelf.’

SMS

De komende weken worden de genomineerden ondervraagd door de vakjury op het gebied van leidinggeven, ondernemerschap en HRM. De winnaar van verkiezing wordt door de vakjury gekozen op basis van deze presentaties en de avond zelf, waar de bazen een individuele slotvraag zullen beantwoorden. Het publiek middels stemmen per sms ook een belangrijke rol bij de definitieve keuze van de winnaar.

De drie genomineerden zijn aangemeld door medewerkers, zakelijke relaties of mensen uit het persoonlijke netwerk. Vervolgens hebben twee werknemers en de baas in kwestie een vragenlijst ingevuld. De bazen met de beste score zijn terecht gekomen in de top tien waaruit de jury de genomineerden heeft geselecteerd.

Deze vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Hans de Boer (voormalig voorzitter Task Force Jeugdwerkloosheid en voormalig voorzitter van MKB-Nederland), Evamaria de Boer (Corporate Vice-president HR van USG People NV), Marion van der Voorde (TNO Kwaliteit van Leven) en Bertie van Rooij (De Baas van het Jaar 2007).

De award wordt jaarlijks toegekend aan de people manager van het jaar en wordt georganiseerd door Unique in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven. Naast de award is er een extra beloning voor de winnaar bestaande uit een verzorgd weekend cabrio rijden op Mallorca met het hele team.

Reageer op dit artikel